De la targul de carte Final Frontier

Târgul de carte Final Frontier

foto și text: Andreea Samoilă – redactor

În perioada 23 – 24 martie, TeCaFi a găzduit un cunoscut târg de cărți SF și fantasy ajuns la a treia ediție, Final Frontier. Între orele 10 – 18, toți vânătorii de romane fantastice au fost așteptați cu drag la eveniment, de unde puteau alege numeroase volume.

Evenimentul a fost organizat de bookblog.com și le oferea pasionaților de fantasy și SF o paletă largă de cărți. Au fost prezente edituri precum Nemira, Tritonic, Millenium Books, editura Trei și multe altele. Acestea au venit cu unele dintre cele mai noi titluri apărute, cu cele mai de succes romane, dar și cu numeroase reduceri. În plus, au putut fi găsite cărți celebre și foarte interesante în română și în engleză.

Târgul de carte Final Frontier

Însă printre expozanți nu s-au aflat numai edituri, ci au fost standuri unde se vindeau benzi desenate și boardgames. Comicsurile aduse de Revista Comics și de Comics Book City au avut un mare succes printre vizitatori, găsindu-se titluri precum „Thor“, „The Avengers“, „Iron Man“ și multe altele. De asemenea, la Final Frontier a fost un stand unde se vindeau exemplare din cunoscuta revistă „Harap Alb continuă… “, care a ajuns la a treia sa apariție și care este foarte apreciată de toată lumea. Aglomerația a fost în toi și la standul de boardgames, unde se vindeau numeroase jocuri de acest fel.

În cadrul acestui târg, au avut loc câteva lansări de carte, printre care se numără și „Fata modificată“ de Paolo Bacigalupi (editura Nemira), „Viață dublă la Veneția“ de Monica Ramirez (editura Tritonic) și „Pasărea domnului“ de Mary Doria Russel (editura Trei). De asemenea, au fost decernate premiile FanSF și la acest eveniment a venit și o invitată din afara țării: Csilla Kleinheincz, directoarea unei edituri din Ungaria.

Târgul de carte Final Frontier

De asemenea, cei prezenți la târg nu au avut doar oportunitatea de a se bucura de numeroasele volume la prețuri reduse, ci au putut asista la discuții despre creative writing în SF&F și au putut participa la sesiunea de autografe cu autorii SF ai editurii Nemira.

Aglomerația a fost în toi pe tot parcursul acestui târg, numeroase persoane de toate vârstele venind să vadă care sunt noile titluri în materie de cărți, să participe la discuții sau să cumpere un volum SF sau fantasy. Vizitatorii au rămas cu o impresie plăcută despre acest eveniment și, cu siguranță, așteaptă și ediția a patra.

Târgul de carte Final Frontier

Așadar, târgul Final Frontier a reușit să bucure cititorii de cărți sau benzi desenate de toate vârstele, aducând sub acoperișul TeCaFi cele mai bune romane SF sau fantasy, benzi desenate cunoscute și numeroase boardgames. Așteptăm cu nerăbdare următoarea ediție!